Ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat persoane cu dizabilităţi motorii din Galaţi | VIDEO & FOTOGRAFII

In other languages: BG


În Duminica vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, ne-a transmis părintele consilier eparhial Rareş Bucur.

În cuvântul de învăţătură rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că în fiecare om se găseşte un slăbănog, asemenea celui de la scăldătoarea Vitezda, care aşteaptă ajutorul şi izbăvirea de la Dumnezeu.

La Sfânta Liturghie au participat şi 18 persoane cu dizabilităţi motorii din cadrul Asociaţiei persoanelor cu handicap „Sporting Club” Galaţi, între care şi tânărul Mircea-Marian Petria, multiplu campion paralimpic la atletism. Aceştia au fost invitaţi după slujbă la o agapă organizată de Centrul eparhial în parcul Reşedinţei Arhiepiscopale. După ce au luat masa împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, cele 18 persoane cu dizabilităţi au primit şi pachete cu alimente de bază şi produse de igienă din partea ierarhului gălăţean.

Asociaţia persoanelor cu handicap „Sporting Club” Galaţi este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, umanitară, cu specific social și sportiv. În prezent, asociaţia numără peste 700 de membri, dispunând de un centru de zi licențiat care este frecventat de aproximativ 100 de beneficiari lunar din municipiul şi judeţul Galaţi pentru servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi consiliere juridică.

Sursă: Ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal