Biserica din Zorenii de Vale a fost târnosită FOTOGRAFII


Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a târnosit biserica din Zorenii de Vale, județul Cluj.

Slujba de târnosire a Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost săvârşită de ierarh, în Duminica a 4-a după Paști, după opt ani de la punerea pietrei de temelie.

A urmat, în curtea lăcașului de cult, Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei, care a rostit şi un cuvânt de învățătură, intitulat „Răbdare și îndelungă-răbdare”, pornind de la exemplul de tărie și răbdare al slăbănogului de la Vitezda, care a așteptat vreme de 38 de ani să se tămăduiască.

În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Dorin Lucian Falub pentru Parohia Leurda din Protopopiatul Dej.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul vocal „Synavlia”, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca, dirijat de Roxana Chicidea. La chinonic, interpreta de muzică populară Diana Haja și grupul de tineret al parohiei au interpretat pricesne.

Pentru întreaga activitate desfă­șurată în cei 46 de ani de slujire pastorală, dintre care 43 de ani în Parohia Mociu, ierarhul i-a acordat preotului paroh Iustin Câmpean Distincţia „Crucea Transilvană” pentru clerici. Primarul comunei Mociu, Vasile Focșa, a primit „Crucea Transilvană” pentru mireni, viceprimarul Claudiu-Daniel Ghiri­șan a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, arhitectul Cristina Bârlădeanu a primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, iar preoteasa Elena Câmpean, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. Membrii Comitetului și Consiliului parohial și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

În încheiere, preotul paroh Iustin Câmpean a mulțumit ierarhului, oficialităților, celor prezenți și tuturor celor care au ajutat la edificarea lăcașului de cult. Noul lăcaş de rugăciune deserveşte comunitatea ortodoxă a filiei Zoreni, din Parohia Mociu I, Protopopiatul Cluj I.

Sursă: Ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal