A fost inaugurat Centrul catehetic al Parohiei băcăuane Mărăşti | FOTOGRAFII

Centrul catehetic al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Mărăști, comuna Filipeni, din Protopopiatul Bacău a fost inaugurat sâmbătă, 17 aprilie 2021.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial la Biroul de catehizare și activități cu tinerii, delegatul Arhiepiscopului Ioachim la acest eveniment.

Parohul parohiei Mărăşti, Părintele Daniel Popoiu, a subliniat la inaugurare că centrul este ocrotit de Sf. Martir Matei Brâncoveanu, „el însuși martirizat la vremea tinereții sau încă a copilăriei”.

Clericul şi-a luat angajamentul ca fiecare întâlnire găzduită de centru să fie la fel de plină de energie ca la momentul sfinţirii.

„Încercăm aici să acordăm o atenție deosebită celor mai mici dintre credincioșii Bisericii noastre, cultivând inocența, cumințenia și bunătatea lor nativă, călăuzindu-i spre învățarea celor duhovnicești și sfințenia vieții!”, a spus el cu privire la activitatea instituţiei.

Scop şi obiect de activitate

Cu o frecvență bilunară, activitățile se derulează în zi de sâmbătă, având ca beneficiari 40 de copii de vârstă școlară (cu precădere din clasele IV-VIII), care participă la cateheze, activități didactice și recreative, ateliere de creație și de consolidare a unor abilități, învățând lucrul în echipă, comunicarea, vorbitul în public.

În cadrul activităților, parohia oferă copiilor o masă caldă sau gustări (în funcție de activitățile derulate), dar și rechizitele, materialul didactic necesar, precum și alte beneficii (tabere, excursii, pelerinaje, echipament și articole de joacă). La acest demers s-au alăturat în mod voluntar și cadre didactice din partea școlii, diverși alți voluntari veniți din Bacău sau fii ai satului, precum și câteva instituții care vor oferi sprijin.

Sursă: Basilica.ro


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews