Начало » Other languages » Română » Un cutremur puternic de 6,3 grade pe scara Richter, a zguduit Elasona, în Grecia: Există biserici și temple distruse cu pagube materiale grave | FOTOGRAFII

Un cutremur puternic de 6,3 grade pe scara Richter, a zguduit Elasona, în Grecia: Există biserici și temple distruse cu pagube materiale grave | FOTOGRAFII

In other languages: GRBGMK SRB UKR

Un cutremur puternic, de 6,3 grade pe scara Richter, a avut loc, miercuri, în Grecia. Nu s-au înregistrat victime până în prezent, însă mai multe clădiri şi biserici au fost afectate.

Un cutremur puternic de 6,3 grade pe scara Richter, a avut loc miercuri la 12:16 la Elassona, în Grecia. Conform informațiilor de până acum, există unul blocat în Mesochori Elassonos, în timp ce în satul Damasi sunt alți trei răniți ușor.

Cercetarea s-a axat pe zonele Mesochori și Damasi. În Mesochori, o femeie a reușit să iasă din casa ei în ultimul moment, în timp ce, potrivit autorităților, soțul ei a fost prins în ea. Bărbatul a fost găsit în viață. Bărbatul, potrivit primarului din Tyrnavos, este tetralegic și a fost eliberat în viață.

Nu s-au înregistrat victime până în prezent, însă mai multe clădiri şi biserici au fost afectate.

Biserica Sf. Nicolae s-a prăbușit în jumătate, în special clopotnița sa.

Biserica Sfântul Dimitrie are pagube materiale grave, după cum se arată în fotografie. Unul dintre zidurile sale este complet distrus.

Potrivit informațiilor onlarissa.gr, clopotele Bisericii Sf. Nicolae din Tirnavos și Biserica Sf. Gheorghe, care se află pe spatele unei creșe, au căzut de la cutremur. Este afectată și Sfânta Mitropolie Larissa și Tirnavos.

Mitropolitul Larissa și Tirnavos, domnul IeronimGR, a vizitat zona afectată de puternicul cutremur de 6,3 pe scara Richter, care se încadrează în eparhia Mitropoliei sale. Mitropolitul a constatat și a descris personal toate pagubele aduse templelor, precum și a întrebat dacă există persoane rănite și, dacă da, care este starea lor.

El a vizitat orașul Tirnavos, unde au fost avariate două temple, precum și alte temple din zonă.

El a vorbit cu oamenii din zona afectată, care l-au slăvit pe Dumnezeu că nu au existat victime într-un cutremur atât de puternic.

Mitropolitul a spus că toate pagubele făcute templelor vor fi reparate și chiar și templele vor deveni mai bune decât înainte, liniștind creștinii credincioși.

Mitropolitul Ieronim i-a sfătuit pe creștinii credincioși din zonă să rămână calmi, să nu se îngrijoreze și să aibă încredere în Dumnezeu. De asemenea, le-a chemat să-și ofere rugăciunile Maicii Domnului Faneromeni și Sfântului Mucenic Ghedeon, hramul Tirnavosului, pentru a proteja oamenii și acest loc de o asemenea nenorocire și pentru a-i ajuta să depășească acest calvar mai repede.

Seismul care a avut loc, în urmă cu puțin timp, în Grecia s-a resimțit puternic până în Atena, care este situată la 250 de kilometri distanță.

Conform Agenției de presă Associated Press, care a publicat datele peliminare obținute de la Centrul European Miditeranean de Seismologie, care a declarat că magnitudinea cutremurului înregistrat în Grecia a fost de 6,3 pe scara Richter.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal