Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ajută sute de copii cu risc de abandon şcolar

In other languages: BG

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vine în ajutorul copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar prin intermediul proiectului „Educație spre Vocație”.

În luna martie, 405 copii din cadrul a 17 clase „Școală după Școală” din județul Alba au primit rechizite școlare, materiale didactice, culegeri de probleme cu teme specifice, în valoare de 20.000 de lei. Materialele vor fi utilizate la activitățile educaționale, de dezvoltare personală și dezvoltare a abilităților de viață independentă, desfășurate în cadrul programelor din proiect.

„Condițiile în care copiii participă la programul școlar sunt tot mai dificile, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic. Cu atât mai grea este situația copiilor care au acumulat întârzieri în însușirea cunoștințelor și mai ales a acelor copii care se confruntă și cu dificultăți materiale”.

„Ne bucurăm să venim în ajutorul copiilor care, în ciuda greutăților, se străduiesc să continue efortul de a învăța și de a recupera”, a declarat Daniela Truța, managerul proiectului.

La sfârșitul lunii martie s-a încheiat în cadrul proiectului amintit și cursul de „Formare de competențe și abilități în domeniul educației inclusive și remediale”, la care au participat 48 de profesori, mediatori școlari și cadre didactice.

Proiectul „Educație spre vocație”

Este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul este creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord-Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”.

Sursă: Basilica.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal