Campania „Salvează viața, donează sânge!” în Arhiepiscopia Alba Iuliei | FOTOGRAFII

In other langiages: BG

În luna martie, în protopopiatele Arhiepiscopiei Alba Iuliei se des­f­ășoară în fiecare an o serie de activități sub genericul „Pro-viață”. Acestea au început cu o campanie de donare de sânge la care au luat parte preoţi şi credincioşi.

La centrul din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba, nume­roși preoți din protopopiatele Alba Iulia, Aiud și Blaj, însoțiți de Înalt­preasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, au donat sânge. Acți­unea s-a desfășurat pe 11 martie, fiind respectate măsurile igienice şi sanitare.

Aceasta este prima acțiune din cadrul campaniei «Salvează viața, donează sânge!», organizată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, în cele două județe ale eparhiei, Alba și Mureș. Arhiepiscopia Alba Iuliei desfășoară în fiecare an această campanie, în parteneriat cu centrele de transfuzie sanguină Alba și Mureș, sub coordonarea părinților protopopi din cele 10 protopopiate. Ne aștep­tăm să participe, la fel ca în anii anteriori, cel puțin 1.000 de donatori”, a spus pr. Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, campania de donare de sânge începe în luna martie, numită şi „Luna Pentru Viață”, şi este una din activitățile ProVita. Activităţile ProVita susţin importanța vieții și familiei, a reponsabilității pentru copiii născuți și nenăscuți, precum și importanța solidarității cu cei care sunt bolnavi, după cum a mai spus pr. Nicolae Ignat.

Campania de donare de sânge a continuat, pe 16 și 18 martie, în Protopopiatul Câmpeni, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, la care au participat preoți și credincioși din protopopiat, acţiunea fiind un ajutor concret acordat unităţilor spitaliceşti ce se confruntă cu situaţii dificile cauzate de insuficienţa sângelui necesar transfuziilor, după cum a precizat pr. Andrei Bâldea, protopop al Câmpeniului.

Sursă: Ziarul Lumina

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal