VIDEO | Tatăl bebelușului mort după botez: „Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge, nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”

In other languages: GRBG

Tatăl bebelușului de șase săptămâni care a murit după ce a fost botezat la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca a povestit pentru Monitorul de Suceava ce s-a întâmplat în ziua slujbei.

Bebeluşul a intrat în stop respirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă. Transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat pe secția de Terapie Intensivă, copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva.

L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”,a declarat tatăl copilului pentru Monitorul de Suceava.

Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a precizat că bebelușul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat de medici. Luni dimineață a decedat, probabil din cauza leziunilor provocate de hipoxie. Reprezentanții spitalului au mai transmis că medicii legiști vor stabili exact cauza morții.

Preotul care s-a ocupat de botezul copilului nu a dat nicio declarație.

Decesul bebelușului a fost anunțat de Poliția din Suceava, care a transmis că a deschis o anchetă în acest caz.

Protopopul Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. De asemenea, acesta a mai spus că preotul care s-a ocupat de slujbă avea experiență, fiind hirotonit din anul 2007.

O reacție a venit și din partea Arhiepiscopiei Sucevei care a anunțat că analizează circumstanțele care au condus la decesul copilului.

Între timp, Patriarhia Română a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și a cerut Arhiepiscopiei Sucevei „urgentarea anchetei”.

Sursă: Libertatea.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal