Επιστολή διαμαρτυρίας του Πατριαρχείου Γεωργίας προς το Πατριαρχείο Μόσχας για τις αντικανονικές του εισπηδήσεις στην Γεωργία

In other languages: GEOBG UKR

Σχετικά με την εισπήδηση και την αντικανονική δράση της Ρωσικής Εκκλησίας στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Γεωργίας απέστειλε γράμμα ο διευθυντής του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της Εκκλησίας της Γεωργίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουγκντίντι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος.

Το γράμμα στάλθηκε στον διευθυντή του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα αλλά και στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βλαντικάβκαζ και Αλανίας κ. Λεωνίδα.

«Χαιρετισμοί και ευχές για τα Χριστούγεννα!

Σας απευθύνω έκκληση για το ακόλουθο σημαντικό ζήτημα:
Μάθαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι στις 7 Ιανουαρίου του 2021, την ημέρα των Χριστουγέννων, τελέστηκε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Τσχινβάλι από τον ιερέα Σέργιο Κοκώεβ, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βλαντικάβκαζ και Αλανίας της Ρωσικής Εκκλησίας
(sputnik-ossetia.ru 2021.01.07).

Όπως γνωρίζετε, η πόλη Τσχινβάλι είναι το κανονικό έδαφος της Ιεράς Μητρόπολης Τσχινβάλι και Νικώζι της Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, με τον σημερινό αρχιερέα Μητροπολίτη Ησαΐα (Chanturia).
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, πάντα αναγνώριζαν και συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Γεωργίας τόσο στην Αμπχαζία όσο και στο Τσχινβάλι.

Σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο, είναι απαράδεκτο να πραγματοποιείται οποιαδήποτε θρησκευτική δραστηριότητα από τον κλήρο άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών χωρίς την άδεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας και χωρίς τη συγκατάθεσή μας, και παρόμοιο παράπτωμα βλάπτει τη σχέση μεταξύ των εκκλησιών μας.

Ελπίζουμε ότι θα διερευνήσετε το προαναφερθέν ζήτημα, θα λάβετε αυστηρά μέτρα εναντίον των κληρικών που έχουν διαπράξει αυτήν την παράνομη πράξη και παρόμοιο γεγονός δεν θα συμβεί ξανά.

Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και χάρη του Θεού στην υψηλή σας υπηρεσία”.

Πηγή: WeNews.ge


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ