Izboden monah Stefan iz manastira Glogovac

In other languages: BG

Na društvenoj mreži Fejsbuk večeras je objavljeno da je u večernjim satima nepoznati počinilac nožem usmrtio dugogodišnjeg monaha Manastira Glogovac, oca Stefana.

Naime, kako je korisnik Fejsbuka naveo, svi detalji ovog stravičnog zločina biće naknadno saopšteni javnosti, nakon istrage policije.

U nevjerici i tuzi obavještavamo sve poklonike Manastira Glogovca da je danas 7. decembra u večernjim satima nepoznati počinilac nožem usmrtio dugogodišnjeg monaha Manastira Glogovca oca Stefana. Svi detalji o ovom stravičnom zločinu biće naknadno saopšteni javnosti poslije istrage policije kao i vrijeme sahrane postradalog monaha Stefana. VJEČAN TI POMEN OČE NAŠ I BRATE STEFANE!”, navodi se u objavi Ivana Cvetkovića.

I na zvaničnoj Feksbuk strani manastira Glogovac, takođe je objavljena stravična vest o nasilnoj smrti oca Stefana.

Prema pisanju bosanskih portala, policija traga za jednim muškarcem, koji se može dovesti u vezu sa zločinom, ali detaljne informacije od nadležnih organa nisu saopštene.

Meštani su, kako navode tamošnji mediji, i dalje u šoku jer je ubijen monah i to na ovom svetom mestu. Međutim, još uvek nema zvaničnih potvrda da je otac Stefan ubijen u manastiru.

Kako saznaje naš portal, Šipovo je prepuno policije, a ljudi su uznemireni, jer se, kako kažu, ne pamti ovakav zločin od Drugog svetskog rata.

Inače, manastir Glogovac je srednjovekovni manastir Srpske pravoslavne crkve posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju. U manastiru se održava Janjski sabor. Nalazi se u Janju, u kanjonu rečice Glogovac među brdima planine Gorice, oko 15 kilometara južno od Šipova, u Republici Srpskoj. Pripada eparhiji Bihaćko-Petrovačkoj.

Извор: Nova.rs

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal