Хиротония на Епископа на Асос Тимотей (Торес), Викарен Епископ за Венецуела и Колумбия на Митрополията на Мексико | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GRES

Автор: Doxologia INFONEWS

В неделя на 08 ноември 2020 в Катедралния Храма на Успение Богородично в Богота, Колумбия, беше извършена хиротонията на Преосвещения Епископ на Асос г-н Тиморей (Торес), Викарен Епископ на Свещената Митрополия на Мексико, за посяването на Божието Слово във Венецуела и Колумбия. Епископската хиротония беше извършена от Митрополита на Мексико, Централна Америка, Карибите, Колумбия и Венецуела г-н Атинагор (Вселенска Патриаршия) в съслужение с Архиепископа в Мексико на Православна Църква на Америка г-н Александър и с Епископа на Мирина г-н Атинагор (Вселенска Патриаршия).

51-годишният Епископ Тимотей е роден в Толедо, Норте де Сантандер (Колумбия) и ще отговаря за Православната Църква в Колумбия и Венецуела.

И на двете хиротонии присъстваха много клирици, представители на местните власти и много вярващи, малко в храмовете, заради пандемията и хиляди чрез интернет мрежата.

Също така на хиротониите на Епископа на Мирина г-н Атинагор и на Епископа на Асос г-н Тимотей присъстваха клирици и вярващи от Свещената Митрополия на Китрос, Катерини и Платамонас.

Двамата нови Епископи преди 22 години, приеха Светото Православие в Свещената Обител на Преподобни Дионисий Олимпийски от Високопреосвещения бивш Митрополит на Китрос г-н Агатоник. И двамата латиноамериканци дълги години бяха клирици на тази Епархия.

Важно е да се отбележи, че те са първите колумбийски Епископи в историята на Православната Църква.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal