Președintele Igor Dodon: „Acest sfârșit de săptămână îl voi petrece în smerenie și rugăciune împreună cu călugării de pe muntele Athos“

На архивната снимка: При посещението му в Зографския Монастир и срещата му с Архимандрит Амвросий

Președintele Igor Dodon va petrece acest sfârșit de săptămână pe muntele Athos. Despre acest lucru, șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook, astăzi, 28 august.

In other languages: GRBG

Acest sfârșit de saptamana il voi petrece in smerenie si rugăciune impreuna cu călugării de pe Muntele Athos. Ca in fiecare an in aceasta perioada, ne vom ruga impreuna pentru poporul nostru, pentru o Moldovă care să trăiască în pace și unitate.

Am trecut si trecem prin provocari foarte puternice in acest an, de aceea avem nevoie mai mult ca oricand de binecuvântarea călugărilor pe care urmeaza sa-i întâlnesc la mănăstirile ctitorite de cei mai renumiți voievozi moldoveni.

Luna septembrie vine cu noi încercări pentru poporul nostru, incepe scoala in conditii de pandemie, se reiau o serie de alte activitati, avem inca un drum greu de parcurs prin aceasta pandemie care afectează întreaga lume, de aceea va îndemn pe toti cei care puteti sa petreceți aceste zile de sărbătoare in liniște sufleteasca și rugaciune, sa transmiteti gânduri bune către apropiați, către țară, să ne cultivăm încrederea că vom trece cu bine și de aceste vremuri complicate.

P.S. Le transmit un gând bun și celor care se află în opoziție politică față de mine și dacă vor încerca sa faca si din asta un motiv de lupta electorala cu presedintele, le recomand sa nu-si ia macar păcatul acesta pe cap, au destule. Le doresc și lor, și nouă tuturor cumpătare și bune intenții în relațiile cu ceilalți.

P.S.S. Foto din arhiva de pe Sf. Munte Athos:

  • cu drapelul de lupta a lui Stefan cel Mare și Sfint, pe care Voievodul Moldovei l-a adus in dar in anul 1502 Mănăstirei Zografu (Ζωγράφου).
  • cu călugării de la Mănăstirea Vatopedu (Βατοπαιδίου).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal