Начало » Other languages » Suomi » Kansainvälinen päivä uskontoon tai vakaumukseen perustuvien väkivaltaisuuksien uhrien muistoksi: ulkoasiainedustajan Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma

Kansainvälinen päivä uskontoon tai vakaumukseen perustuvien väkivaltaisuuksien uhrien muistoksi: ulkoasiainedustajan Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma

In other languages: EN BGGRESFRRUSCSDEITRO AR ZH FA ET SV

Nyt ensimmäistä kertaa vietettävänä kansainvälisenä päivänä uskontoon tai vakaumukseen perustuvien väkivaltaisuuksien uhrien muistoksi kunnioitamme kaikkia, jotka ovat menettäneet henkensä, joita vastaan on hyökätty ja joita on uhattu tai vainottu uskontonsa tai vakaumuksensa takia.

Eri puolilla maailmaa aivan liian moni kohtaa syrjintää sen vuoksi, kuka hän pohjimmiltaan on, tai sen vuoksi, mihin hän uskoo tai ei usko. Vaino kohdistuu ihmisiin, jotka ilmaisevat uskontoaan tai vakaumustaan hartaudenharjoituksen tai koulutuksen muodossa samoin kuin heihin, jotka vaihtavat uskontoaan tai vakaumustaan tai jättävät sen taakseen.

Ei ole hyväksyttävissä, että ihmisiä vastaan hyökätään heidän uskontonsa tai vakaumuksensa perusteella tai että heille tehdään väkivaltaa uskonnollisiin oppeihin, määräyksiin tai käytäntöihin vedoten.

Covid-19-pandemiaan liittyy salaliittoteorioita ja uskonnollisten ja vakaumuksellisten yhteisöjen syyllistämistä, mikä lisää yleistä kannatusta syrjintään, vihamielisyyteen tai väkivaltaan yllyttävälle uskonnolliselle vihalle. Nämä ovat usein väkivaltaisten hyökkäysten ja muiden ihmisoikeusloukkausten varhaisia varoitusmerkkejä. Samaan aikaan uskonnollisilla toimijoilla on keskeinen rooli hätäavun ja sosiaalipalvelujen tarjoamisessa sekä pandemian maailmanlaajuisessa torjunnassa.

Toimintamme tässä asiassa pohjautuu EU:n suuntaviivoihin uskonnon- ja vakaumuksenvapauden edistämiseksi ja suojelemiseksi. Pyrimme puuttumaan ihmisten vainoamisen ja syrjinnän kaikkiin muotoihin sillä, että EU on sitoutunut monenvälisyyteen ja osallistuu YK:n ihmisoikeusfoorumeihin ja YK-johtoisiin aloitteisiin.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana EU on rahoittanut demokratiaa ja ihmisoikeuksia koskevan eurooppalaisen rahoitusvälineen (EIDHR) kautta uskonnon- ja vakaumuksenvapauteen liittyviä hankkeita yli 22 miljoonalla eurolla maailman kaikilla alueilla. Hankkeissa on ollut kyse muun muassa vihapuheen torjumisesta sekä yhteisöjen ja uskontojen välisen vuoropuhelun edistämisestä.

Euroopan unioni jatkaa rajojensa molemmin puolin työtä, jolla torjutaan uskontoon tai vakaumukseen perustuvaa syrjintää ja vihapuhetta sekä rankaisemattomuutta ja vahvistetaan vastuuvelvollisuutta.


Lähde: Euroopan unionin neuvosto

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal