Вселенският Патриарх изпрати писмо на съпричастност до Йерусалимския Патриарх за заразените с Covid-19 божигробски Монаси, Митрополити и Архимандрити

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей изпрати писмо до Негово Божествено Блаженство Патриархът на Йерусалим г-н г-н Теофил III, с което изказва съчувствието и съпричастността на Светата Велика Христова Църква към него и Божигробското братство, някои членове, от които са заразени с новия коронавирус (Covid-19 – Бел. прев.), факт, който принуди Блаженейшия Йерусалимски Патриарх да отмени планираното му за 1-ви септември посещение в Катедрата на Вселенската Патриаршия.

Негово Всесветейшество е изпратил своето писмо на съпричастност още на 28 август 2020 веднага след като разбира за заразените с коронавирус духовници.

Всички братя във Фенер, Ви съчустваме и скърбим за заразените с новия короновирус обични и уважавани членове на Вашето достопочтимо Божигробско Братство. Молим се на Лекаря на нашите души и тела да излекува по-скоро всички братя, лежащи в болничните легла и да ги върне към тяхното свещеническо служение в опазването на Всесветите места, под силното ръководство и отеческа обич на Ваше Божествено Блаженство…“, се казва в писмото на Вселенския Патриарх.

Източник: Οἰκουμενικὀν Πατριαρχεῖον

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎