Начало » Other languages » Română » Igor Dodon: „Transformarea Sfintei Sofia în moschee este o acţiune de ţine de treburile interne ale Turciei“

Igor Dodon: „Transformarea Sfintei Sofia în moschee este o acţiune de ţine de treburile interne ale Turciei“

In other languages: GRBG

Igor Dodon susţine că decizia liderului de la Ankara, Recep Erdogan, de a transforma fosta bazilică Sfânta Sofia de la Istanbul în moschee este o acţiune de ţine de treburile interne ale Turciei, iar conducătorii de state nu au dreptul să se implice în treburile interne ale altor ţări.

Acestea sunt treburile interne ale oricărui stat. În calitate de creştin, eu mi-aş dori ca acest simbol să rămână creştin-ortodox. Dar ca preşedinte al ţării, consider că fiecare ţară îşi are treburile sale interne şi ia decizii. Nu avem noi dreptul în calitate de conducător al ţării să-i spunem altui conducător al ţării „fă aşa sau aşa. Doresc ca aceeaşi abordare s-o aibă toţi şi faţă de noi, de Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon la emisiunea sa „Preşedintele răspunde”, răspunzând la întrebarea pusă de Adevărul.


RUȘINE!


Operă arhitecturală majoră construită în secolul VI de către bizantini, Sfânta Sofia este un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi una dintre principalele atracţii turistice din Istanbul. În 1934, Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne, a ales să o ofere „umanităţii” sub formă de muzeu. La 86 de ani distanţă, principalul contestatar al moştenirii sale laice, islamo-conservatorul Erdogan a decis să mai întoarcă o pagină a istoriei şi să o reconvertească în moschee.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal