Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Закинтос аргоса 14 свещеници, отказали да се ваксинират срещу коронавирус | VIDEO

Митрополитът на Закинтос аргоса 14 свещеници, отказали да се ваксинират срещу коронавирус | VIDEO

EL


Митрополитът на Закинтос Дионисий IV днес в следобедните часове наложи аргос на 14 свои клирици, които са отказали да се ваксинират срещу коронавирус, въпреки неговото нареждане всички клирици и служители в Митрополията на Закинтос задължително да бъдат ваксинирани.

Разбира се, неговият акт предизвика и реакции от страна на вярващи, които подкрепят тези 14 наказани свещеници.

Вярващите антиваксъри обвиниха митрополита в антихуманни, незаконни, дори сатанински действия. Всъщност това са малкото подкрепящи клириците.

Важно е да се отбележи, че това е първият митрополит в Гърция, който аргосва толкова много свещеници наведнъж, които отказват да бъдат ваксинирани.

Митрополит Дионисий IV е дал възможност на 14-те клирици до 25 ноември да се ваксинират. Като до тази дата наложеният аргос няма да влезе в сила. Ако не го направят, от 25-ти нататък – свещениците са аргосани.

Същото заяви днес и бившият Митрополит на Закинтос и настоящ титулярен Митрополит на Додони Хрисостом, а именно, че тези свещеници, които не се ваксинират, не само, че ще им бъде наложен аргос, но и ще им се забрани да влизат в храмовете.

Припомняме, че почти всички митрополити на Еладската Църква са наредили техните клирици, монаси и монахини задължително да се ваксинират срещу смъртоносната инфекция.

Εύγε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο!Επιτέλους, να τελειώνουμε με τους αιρετικούς και αδελφοκτόνους.

Posted by Ilias Anastasiadis on Saturday, November 20, 2021
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal