Заразеният с COVID-19 Митрополит на Етолия е в критично състояние. Отказва да постъпи в болница

EL


Здравословното състояние на Митрополита на Етолия и Акарнания Козма се влоши до критични стойности.

От 21 ноември 2021 митрополитът се намира в дома му в Агринио с коронавирус, опитвайки се да се справи със ситуацията без да постъпва в болница.

Но според репортаж на orthodoxianewsagency.gr се установи, че митрополитът се намира сред свои близки роднини, като неговия брат и племенниците му. А съветите за фармацевтично лечение той получава от неговия лекар от град Волос, който напътства една монахиня-лекар, която се грижи за митрополита.

Никой от обкръжението на архиерея в Митрополията не знае нищо за състоянието му. Но снощи, късно вечерта, сътрудници на митрополита са се погрижили той да бъде транспортиран с линейка до атинската болница „Евангелизмос“. В крайна сметка обаче, транспортирането е било отменено с мотива, че самият Козма не иска да бъде хоспитализиран.

Сатурацията на Високопреосвещения Митрополит показва много ниски стойности – 88%, т.е. Козма има нужна от спешна хоспитализация и кислород.

Митрополит Козма е известен със своите антиваксърски възгледи, отричайки и коронавируса, и мерките за борба с пандемията.

Източник: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal