ПОЗОРНО: Архиепископът на Схалта Спиридон обяви ЕС и НАТО за „път към ада“, и похвали Сталин и Путин | VIDEO

In other languages: GEO


Архиепископът на Схалта Спиридон (Абуладзе) от Грузинската Патриаршия се нахвърли срещу Запада и правата за LGBTQ хората, и заяви, че интеграцията на Грузия в ЕС и НАТО е „пътят към ада“ за грузинската държава.

И всичко това се случва по време на проповед в Божия храм.

Същият твърди, че ЕС и САЩ „тровят и развращават“ Грузия със своите дипломатически мисии. „Нищо не може да помогне на Грузия, докато у нас функционират тези гадни, мръсни посолства“ – заяви Спиридон на 24 юли 2021.

მეუფე სპირიდონის ქადაგება. მიმდინარე მოვლენების შესახებ. ივერიის ყოვლადწმიდა ღვთისმშობლის ხატის სახელობის ტაძარი. ხიჭაური. 24 ივლისი 2021 წელი.

Posted by ღმერთი სამშობლო ადამიანი on Saturday, July 24, 2021

Според civil.ge, архиепископът по-рано е хвалил Сталин и Путин.

Абуладзе твърди, че западните посолства и петнадесет опозиционни партии са си позволили да защитават правата на LGBTQ хората, „въпреки че Църквата и Правителството ги предупреждаваха да не демонстрират своята аморалност и развратност, и да не разгневяват хората“.

За съжаление, подобно явление – йерарси да прокарват политика по време на проповед в Божия дом и да правят омразни и антихристиянски изказвания – не се среща само в Грузия. Припомняме, че в България Пловдивският Митрополит Николай от амвона на храма заявяваше, че Папа Франциск е предтеча на антихриста, както и че вярващите трябва да гласуват за Бойко Борисов и политическа партия „ГЕРБ“.

От Doxologia Infonews призоваваме посолството на САЩ в Грузия да потърси отговорност от Спиридон Абуладзе и да настоява пред Грузинската Патриаршия той да бъде низвергнат от сан. Също така призоваваме всички LGBTQ хора, вкл. и вярващите, да потърсят съдебна отговорност от въпросния архиепископ за неговите изключително омразни изказвания, неприемливи за неговия сан.

Важно е да се припомни, че Грузинската Патриаршия е отговорна за проявеното насилие от страна на духовници и вярващи срещу гей хора по време на гей прайда в Тбилиси на 05 юли 2021. Тогава Грузинският Патриарх и грузинските митрополити подстрекаваха клириците и вярващите да протестират с насилие срещу гей парада и да бият участниците. Именно тогава беше нападнат и телевизионен оператор, който по-късно почина от раните си.

Doxologia Infonews категорично осъжда насилието и омразата от страна на Грузинската Патриаршия срещу LGBTQ гражданите, Запада, Европейския съюз и НАТО.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal