Румънският Патриарх Даниил: Спешен призив за прекратяване на насилието и възстановяване на братството и мира в Светата земя

In other languages: RO


Автор: Александър Иванов

Негово Блаженство Румънският Патриарх г-н г-н Даниил отправи призив за прекратяване на насилието, за възстановяване междуетническия и религиозен мир в Светата земя, и за братство в контекста на израелско-палестинския конфликт.

В тревожната ситуация, създала се поради ескалацията на сериозно въоръжено насилие, протичащо в момента в израелско-палестинския регион с военни действия, които вече доведоха до смъртта на много цивилни, вкл. на много деца, Румънската Патриаршия се моли на Бога за прекратяване на всичко това и за възстановяване на мира в Светата земя.

Всеки продължителен въоръжен конфликт, подхранван от омраза и ненавист, причинява много страдание на невинните и много дълбоки рани във всеки един спектър на социалния живот.

Въпреки че изглеждат много трудни за постигане, мирът, диалогът и помирението все още остават най-справедливият и достоен начин за преодоляване на конфликтите между народите.

Призоваваме за прекратяване на насилието и възстановяване на междуетническия и религиозен мир в Светата земя, с надеждата да се възобновят безопасните посещения за всички поклонници, желаещи да се поклонят в „Града на мира“ – Йерусалим и в цялата Света земя.

Молим се Бог да даде на вземащите политически решения мъдрост и съзнание за защита на човешкия живот.“ – пише Предстоятелят на Румънската Патриаршия, цитиран от Activenews.ro.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal