Начало » Новини » Мнения » Официалният представител на „русия род“: Решението за Света Софѝя е вътрешен въпрос на Турция!

Официалният представител на „русия род“: Решението за Света Софѝя е вътрешен въпрос на Турция!

In other languages: GR

Автор: Архимандрит Романос Анастасиадис – клирик на Вселенската Патриаршия в Крит

Превод: Йордан Георгиев

Каква… „подкрепа“ от руснаците за Света Софѝя? Самите руснаци го разбраха и го пишат директно:
«Кремъл счита, че статутът на Света Софѝя е вътрешен въпрос на Турция.
Според прессекретаря на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков, Кремъл се надява Анкара да вземе предвид статуса на Света Софѝя като Световно културно наследство за да реши съдбата на сградата. Той отбеляза туристическото значение и „дълбоката свещена духовна стойност“ на бившия Храм, който е превърнат в музей…»
.

С оглед на всичко това, което официално казва Кремъл, те дават зелена светлина за превръщането на Света Софѝя в джамия. И така, всички споменати „условия“ в комюникето на представителя Песков отлично могат да бъдат изпълнени с промяната на статута (това го беше казал така или иначе и самият Ердоган). Но за всеки случай, се акцентира, че „статутът на Света Софѝя е вътрешен въпрос на Турция“… С други думи, както обикновено си затварят очите за Турция…

Единственият досега истински натиск върху Турция е оказан по дипломатически път от САЩ и Европа. С ясни разговори, а не недвусмислено, т.е. с „шикалкавения“.

Източник: Ρωμαλέῳ Φρονήματι


Бележка:

Под „рус род“ се има предвид Московия, т.е. московците, които според определени, с непотвърдена автентичност, пророчества ще „защитават“ Православието и ще „освободят“ Константинопол.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal