Начало » Новини » Светът » Митрополитът на УПЦ в САЩ Антоний бе изписан от болницата

Митрополитът на УПЦ в САЩ Антоний бе изписан от болницата

UAEN

На 12 май 2022 Първойерархът на Украинската Православна Църква в САЩ Йераполски Митрополит Антоний (Щерба) бе изписан от Медицинския център Мористаун в Мористаун, Ню Джърси.

В момента той се чувства добре.

Митрополит Антоний изказва сърдечната си благодарност на „прекрасните медицински специалисти“ и целия болничен персонал, който се е отнасял към него „изключително внимателно и професионално“.

„Освен това той изразява искрената си благодарност към всички вас, които не само се молихте за него, но и се обръщахте към него по много начини, за да изразите своята любов и подкрепа в този труден момент. По време на престоя на митрополита в болницата той със сигурност усети вашата любов, подкрепа и особено вашите молитви, изразявайки това пред мен по време на срещите ми с него“, написа Памфилийският Архиепископ Даниил (УПЦ в САЩ).

Припомняме, че на 6 май 2022 Митрополит Антоний призова за молитви за него, тъй като на 10 май предстоеше да му бъде извършена сериозна операция на белия дроб. По-конкретно ставаше въпрос за премахване на целия долен лоб на левия дроб поради наблюдаван от десетилетие нодул, който в последните няколко месеца се е увеличавал.

Според информацията, операцията е преминала успешно.

„Митрополитът се нуждае от почивка и възстановяване на силите си. Затова молим за уединение по време на този процес. Картичките и молитвите за подкрепа се оценяват изключително. Моля, препратете вашите пожелания за „Оздравяване“ на следния адрес:

His Eminence Metropolitan Antony

PO Box 495

South Bound Brook, NJ 08880

Нека Благодатта на Възкръсналия наш Господ Иисус Христос и Любовта на Бога и Отца, и общението със Светия Дух да бъдат с всички вас.“, написа Архиепископ Даниил.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal