Начало » Новини » Светът » Иларион Алфеев посети Екзархията на Йерусалимската Патриаршия в Кипър

Иларион Алфеев посети Екзархията на Йерусалимската Патриаршия в Кипър

ELUA

На фона на убийствата на украинци от страна на Русия, наложените санкции от световната общност, изолацията на Русия от цивилизацията, съучастието на Руската Църква в тези престъпления, Митрополит Иларион Алфеев си прави свободно разходки из различни части по света, за да участва в религиозни форуми или да продължава с разпространението на руската пропаганда в различни поместни Църкви, обвързвайки финансови някои местни епископи.

Ето какво публикува за поредната разходка на Иларион Алфеев, Отделът за външни църковни отношения на Московската Патриария (ОВЦО):

„На 12 май 2022 г. председателят на Отдела за външни църковни отношения на Московската Патриаршия Волоколамският Митрополит Иларион, който е в Кипър с благословението на Негово Светейшество Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил за участие в Православната предварителна асамблея на Световния съвет на църквите, където се срещна с Митрополита на Вострон Тимотей, Екзарх на Йерусалимската Патриаршия на острова.

Срещата на архиереите се състоя в сградата на Екзархията в Никозия и премина в топла братска атмосфера. Архиереите обсъдиха въпроси, свързани с отношенията между Йерусалимската и Руската Православна Църкви, актуалната ситуация в православния свят.

Председателят на ОВЦО разказа на Митрополит Тимотей за напредъка на работата на Православната предварителна асамблея на Световния съвет на църквите, както и за срещата му с предстоятеля на Кипърската Православна Църква, Негово Блаженство Архиепископа на Нова Юстиниана и на цял Кипър Хрисостом, която се състоя в същия ден“.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЛЕДЕТЕ ТУК

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal