Начало » Разни » Милосърдие » Доростолска Митрополия изпрати втора пратка хуманитарна помощ на Руската Църква в Украйна

Доростолска Митрополия изпрати втора пратка хуманитарна помощ на Руската Църква в Украйна

В канцеларията на Доростолска митрополия се получи прошение от архиепископ Арцизский Виктор (Руска Църква в Украйна – бел.ред.) за нужда от медикаменти поради военните действия в Украйна.

Епархийският съвет на Доростолска епархия взе решение с остатъка от дарената сума на стойност 5975 лв. да бъдат закупени медикаменти.

Помощта от медикаменти да бъде придружена до ГКПП Орловка от Протосингела протопрезвитер Добри Чаков. Същият лично да предаде на архиепископ Виктор помощта, която да бъде раздадена на нуждаещите се без значение от раса, пол и религия (но не и църква – бел.ред).

Днес, 13. май, Протосингелът протопрезвитер Добри Чаков отпътува с помощта към ГКПП Орловка. Бяха закупени медикаменти на стойност 5983,93 лв. по фактура. Протопрезвитер Добри Чаков лично предаде помощта на архепископ Виктор.

Той преподаде от Доростолския митрополит Яков молитвено благопожелание за Възкресение Христово и за скорошното прекратяване на войната.

Източник: dorostolskamitropolia.com

Припомняме, че през месец март Доростолска Митрополия изпрати помощ, предназначена само за българите и то в конкретни украински градове – Болхрад, Рени и Измаил. Сега пък помощта е предназначена и за украинците, но само ако са членове на Руската Църква в Украйна, чиято дейност постепенно се забранява от украинските власти заради сътрудничество с руския агресор.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЛЕДЕТЕ ТУК

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal