Начало » Новини » България » В Софийска Митрополия се проведе викторина „Под знака на Възкресение Христово“

В Софийска Митрополия се проведе викторина „Под знака на Възкресение Христово“

На 14 май с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в Софийска света митрополия се проведе празнично състезание – викторина „Под знака на Възкресение Христово“.

Състезанието, което се провежда за втори път се състоя в зала „Екзарх Стефан“ в сградата на митрополията и в него се включиха деца от първи до четвърти клас, изучаващи „Религия-Православие“ на територията на Софийска епархия.

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит приветства малките християнчета и им пожела успех в надпреварата като пожела състезателните моменти да бъдат за радост и забавление. Тази година отборите имаха свои имена, които бяха определини от техните ръководители на случаен принцип. Викторината се състоеше от четири кръга – по един за всеки от класовете, а оценители на състезанието бяха епископ Поликарп, г-жа Милена Йоцова и г-жа Велина Андонова.

Във викторината се включиха възпитаници на: ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, с преподавател Живка Мантаркова – отбор „Книжовник“, НУ „Архимандрит ЗинОвий” и ОУ „Христо Смирненски”, гр. Радомир, с преподавател Лидия Блажкова – отбор “ Любомъдрие“, СОУ„Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Сливница, с преподавател Жени Методиева – отбор „Благовестител“ и деца от 39 Основно училище „Захарий Круша“, гр. София, с преподавател Екатерина Дочева – отбор „Просветител“.

Водещи на състезанието бяха шестокласничките Славяна и Виолета, а поздравление към присъстващите поднесоха със своите изпълнения Никол Николаева и Екатерина Борисова от Сливница, Никола Симеонов и Юлия Вукова от Дупница.

В продължение на два часа учениците редяха пъзел-икона, подреждаха правилно думите на тропара Възкресение Христово, отговаряха на въпроси, свързани с Тайната вечеря, с Гетсиманската градина и с празника Възкресение Христово. В края на състезанието Белоградчишкият епископ Поликарп обяви резултатите от надпреварата. Най-бързи, сръчни и изчерпателни се оказаха децата от отбор „Книжовник“.

В края на викторината владиката благодари на децата, поздрави всички организатори, ръководители, родители и участници в празничното състезание и им пожела душевно и телесно здраве, и преуспяване в учението и духовните трудове. От името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит той благослови присъстващите и награди всички участници с грамота и подаръци. Подаръците, които получиха децата са любезно предоставени от г-жа Татяна Попова, собственик на верига магазини „Аванти“.

DSC_6956

Източник: mitropolia-sofia.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal