Начало » Новини » България » Топли отношения между социалистическата партия и Българската Църква. Георги Свиленски и Румен Петков посетиха Синода

Топли отношения между социалистическата партия и Българската Църква. Георги Свиленски и Румен Петков посетиха Синода

Срещата не е отразена в сайтовете на БПЦ, тъй като е проведена в духа на дискретността, за да не се наранят чувствата на досегашния приятел на БПЦ – ПП „ГЕРБ“.


Председателят на парламентарната група на “БСП за България” Георги Свиленски се срещна с главния секретар на Светия синод Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим.

Двамата обсъдиха актуалните въпроси, засягащи Българската православна църква, както и възможностите за развитие на поклоннически туризъм в България.

Георги Свиленски увери епископ Герасим, че „БСП ще прояви грижа за православната църква и ще съхрани бюджета на Светата православна църква“. Свиленски разсея всички слухове, че можело да се посегне на заплащането на свещениците и гарантира, че „това няма да се случи“. „Грижата за православието и всички законни вероизповедания в България е осъзната ценност за левицата.“

Дядо Герасим заяви, че „църквата винаги е чувствала подкрепата на левицата за съхраняване на християнските ценности и опазване на храмовете“.

На срещата присъства и лидерът на АБВ и коалиционен партньор на БСП Румен Петков.

Източник: bsp.bg

Важно е да припомним, че БСП е наследница на БКП, която внедри агенти на ДС и комунисти в Българската Църква. Възхвалите към БСП са възхвали към атеизма и комунизма. Впрочем, според някои, в момента БПЦ заменя ГЕРБ с БСП.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal