Сръбският Патриарх изрази подкрепата си към неваксинирания и „разпнат подобно на Христос“ Новак Джокович

EL


Сръбският Патриарх Порфирий изрази подкрепата си към неваксинирания сръбски тенисист Новак Джокович, когото граничните власти на Австралия не допуснаха в страната, за да играе на Откритото първенство по тенис на Австралия.

Сръбският Патриарх Порфирий написа в Instagram: „Скъпи Ноле, от страданията и изкушенията, през които преминаваш по Рождество Христово, утре ще остане само бледа сянка. Бог е велик. Милиони православни сърби се молят за теб, включително и ние.“ – написа Порфирий.

На 5 януари 2022 Новак бе спрян от граничен контрол на летището в Мелбърн и след дълга проверка на документите му бе отказан достъп до страната. Причините – неизряден документ за медицинско освобождаване от ковид ваксинация, а впоследствие и анулиране на визата му от австралийските власти.

Впоследствие Джокович бе настанен в хотел за бежанци и мигранти.

Вчера, бащата на Милан – Сърджан Джокович – сравни сина си с Иисус Христос. По време на пресконференция, дадена от семейството му, бащата заяви: „Иисус са го приковали на кръста и са издевателствали над него. Точно така искат да разпнат и Новак, да го поставят на колене и да се отнесат с него несправедливо.“

От началото на пандемията в Австралия са в сила едни от най-строгите мерки срещу COVID-19, които там се прилагат за всички еднакво, без значение от социалния статус. Почти 90% от населението е ваксинирано. Първенци са и в кампанията по поставяне на бустерни дози. Ето защо не беше изненада, че австралийските власти решиха да не допуснат Новак Джокович на своя територия, въпреки звездния му статут, който няма никакво предимство в една правова държава.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal