Начало » Новини » България » Среща на Българския Патриарх Неофит с посланика на Румъния в София Бръндуша Предеску | СНИМКИ

Среща на Българския Патриарх Неофит с посланика на Румъния в София Бръндуша Предеску | СНИМКИ

ENRO


Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес на официална среща Нейно Превъзходителство посланика на Румъния у нас Бръндуша Предеску. Срещата се състоя в сградата на Софийска митрополия, а в нея участваха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и ставр. ик. Нелуц Опря, представител на Румънския патриарх у нас.

На приема Нейно Превъзходителство благодари за възможността в началото на новата година да се срещне и вземе благословение от Предстоятеля на Българската православна църква. Бръндуша Предеску изтъкна изключително добрите взаимоотношения между България и Румъния. По думите й река Дунав не разделя, но събира двата народа и ги обединява.

Посланикът на Румъния благодари също така на Светейшия патриарх и Св. Синод на БПЦ-БП за приятелството и братско отношение към представителя на Румънския патриарх в страната, както и за духовните грижи към румънската общност в България.

От своя страна патриарх Неофит благодари за срещата и изказа радостта си от служението на ставр. ик. Нелуц Опря в България.

По време на срещата посланик Предеску отправи и покана към патриарх Неофит през следващата 2023 г. да съучаства на големия празник на румънската църква „Света Троица“ в София, когато ще бъдат отбелязани 100 години от построяването и освещаването на храма.

Ставр. ик. Нелуц Опря отправи благопожеланията на Светейшия Румънски патриарх Даниил към патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП за рождественските празници и за настъпването на новата 2022 г.

Нейно Превъзходителство пожела на патриарх Неофит новата година да бъде изпълнена с много здраве, енергия и мир не само в България и Румъния, но в целия регион и по света.

Приемът завърши с благопожелания за още ползотворни срещи, както и за възможности за бъдещи общи инициативи и дейности.

Източник: bg-patriarshia.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal