Начало » Разни » COVID-19 » Прокуратурата в Солун ще разследва светогорски монаси, проповядвали антиваксърство, довело до смъртта на много хора | VIDEO

Прокуратурата в Солун ще разследва светогорски монаси, проповядвали антиваксърство, довело до смъртта на много хора | VIDEO

EL EN


Районната Прокуратура в Солун се самосезира заради изказванията на светогорски монах относно неговите събратя монаси антиваксъри, които със своята реторика призовават вярващите да не се ваксинират като са отговорни и за смъртта на стотици вярващи.

„Тези монаси, които излизат публично да проповядват антиваксърство и да изповядват са причинили смъртта на много хора. Положението в Света Гора е трагично. Немалко монаси изкараха вируса, боледуваха тежко, но не искат да повярват в неговото съществуване“, заяви категорично в интервю за «Βήμα Ορθοδοξίας» йеромонах Йосиф, допълвайки, че същите „съветват хората да не си поставят ваксина и че коронавирусът е един обикновен грип“.

Въз основа на тези изявления, началникът на Районна Прокуратура Солун е поискал да се образува досъдебно произвоство и идентифициране на обвиняваните в антиваксърство монаси както и да се установи дали са извършени от тях такива деяния, които са довели до смъртта на много хора както и дали участват в разпространението на неверни (фалшиви) новини относно пандемията и Covid-19.

В рамките на това производство по разследване ще обвиняващият ги йеромонах ще бъде извикан да посочи конкретни имена и случки, за да могат да се повдигнат обвинения срещу тях и да бъдат съдени.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal