Начало » Новини » Светът » Пастирско посещение на Архиепископа на Тиатира Никита в Кардиф, Уелс | СНИМКИ

Пастирско посещение на Архиепископа на Тиатира Никита в Кардиф, Уелс | СНИМКИ

EL


Високопреосвещеният Архиепископ на Тиатира и Великобритания г-н Никита осъществи пастирско посещение в историческата общност на Свети Николай Чудотворец в столицата на Уелс – Кардиф.

Архиепископът бе придружаван от Високопреподобния Архимандрит г-н Нифон Цималис и Архидякона на Свещената Архиепископия отец Георгиос Цурус.

Негово Високопреосвещенство бе топлосърдечно приет от Преосвещения Епископ на Клавдиуполис г-н Яков и Архимандрит Николаос Прайс, заедно с настоятели и членове на църковните комисии.

Посещението започна в събота (22 януари) с с Трисагий, отслужен от Архиепископ Никита в памет на блаженопочившия Архимандрит Генадиос Темелис, преставил се в Господа през 1928 г. Той бе единственият свещеник, който е служил в конкретната енория и е погребан в Уелс. Гробът му съвсен скоро бе реновиран и реставриран.

След това, Архиепископ Никита разговаря с настоятелите и членовете на комисиите в духовния център на общността.

Последва вечеря в хотел, разположен в историческата сграда, където през миналия век са се помещавали гръцки корабни офиси.

В неделя на 23 януари, Архиепископът на Тиатира възглави Божествена Литургия в горепосочения храм, а след това проповядва Божието слово. Приемът на общността бе сърдечен и особено топъл. Последва празничен обяд в центъра на града, където Архиепископ Никита разряза Световасилевата пита.

На вечерята и обяда присъства също и Архиепископът на Римокатолическата Църква в Кардиф г-н Джордж Стек, който прие много топло православния си събрат.

Източник: thyateira.org.uk

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal