Начало » Разни » COVID-19 » Още двама монаси от Монастира Филотей починаха от COVID-19

Още двама монаси от Монастира Филотей починаха от COVID-19

ELUA


На 22 януари 2022 г., се преставиха в Господа от коронавирус йеромонасите Козмас и Таксиархос, първият в ранните часове на деня, а вторият привечер. По ред това са четвърти и пети монах от Монастира Филотей, които са починали от коронавирус през последните две седмици.

Припомняме, че Йеромонах Козмас (зъболекар на обителта) бе хоспитализиран в солунската болница „Ипократион“, а след това и интубиран. В същата болница бе настанен и йеромонах Петрос, чието здравословно състояние драстично се влоши и е критично към този момент.

Отец Таксиархос (предстоятел на Синаксиса на старците на обителта) бе от петимата болни монаси, които се лекуваха в Монастира Филотей.

Но според информация на гръцки свещеници, броят на заразените с коронавирус монаси в този монастир е много по-голям, около 20 души. Състоянието на всеки един от тях е различно – от леко до средно тежко.

Не на последно място е важно да се отбележи, че всички починали монаси от този монастир бяха антиваксъри, съответно неваксинирани, както и по-голямата част от техните събратя в обителта.

На снимката: вляво отец Козмас и вдясно отец Таксиархос

Източник: nyxthimeron.com & nyxthimeron.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal