Начало » Разни » COVID-19 » Най-близките сътрудници на папата се разболяха от COVID-19

Най-близките сътрудници на папата се разболяха от COVID-19

Държавният ватикански секретар има леки симптоми, а неговия заместник е асимптоматичен. И двамата са в доброволна изолация.


Най-близките сътрудници на папата, кардинал Пиетро Паролин и монс. Едгар Пеня Пара, са дали положителен тест за COVID-19. Според разпространената информация от Ватиканския пресцентър, държавният секретар има леки симптоми, докато заместникът е асимптоматичен. И двамата спазват задължителната изолация, според задължителните норми.

Ватикана наскоро въведе нови мерки срещу COVID-19. Персоналът без валиден зелен пропуск, доказващ изключително състоянието на ваксинация или възстановяване от вируса, не може да има достъп до работното място. Нормата обхваща и външни сътрудници, служители на външни компании, посетители и потребители. Използването на маската ffp2 е задължително на всички затворени места.

Това са нови правила във връзка с „продължаването и влошаването на настоящата извънредна здравна ситуация и необходимостта от приемане на адекватни мерки за противодействие и гарантиране сигурността на работните дейности“, подчертава общ указ, подписан от кардинал Паролин миналия декември.

Източник: vaticannews.va

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal