Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Драма: Руснаците не са си научили урока от божествения „шамар“, който изядоха по време на Революцията от 1917 г.

Митрополитът на Драма: Руснаците не са си научили урока от божествения „шамар“, който изядоха по време на Революцията от 1917 г.

ELEN UA


Митрополитът на Драма г-н Павел, един от най-видните и ерудирани йерарси на Еладската Църква и Вселенската Патриаршия, в интервю за National Herald говори с трезво и отговорно отношение към големите църковни и национални проблеми като COVID-19 и руския „преврат“ в Александрийската Патриаршия.

Запитан как се справя със свещениците антиваксъри, заяви следното: „Опитах се да ги убедя и забраних на тези, които са били изповедници и духовници да влизат в контакт с хората за да не влияят на вярващите чрез изповедта“.

Що се отнася до това дали продължават да извършват богослужения, той подчерта, че „продължават да извършват сбогослужения, докато не се разболеят, защото няма друг начин да им се забрани да ги отслужват“.

Относно антиканоничното нахлуване на Московската Патриаршия в Александрийската Патриаршия Митрополит Павел заяви, че „това е революционният панславизъм на предреволюционна Русия, който отново се връща отмъстително, тъй като те правят това по арогантен и много провокативен начин, разчитайки на държавните власти, но изглежда, че не са си научили урока от божествения „шамар“, който изядоха по време на революцията от 1917 г.”

Източник: ekirikas.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal