Начало » Новини » Светът » Катедралата на Свети Николай на Кота Нула и поклоннически център в Манхатан е сред най-очакваните проекти, които ще бъдат завършени през 2022 | СНИМКИ

Катедралата на Свети Николай на Кота Нула и поклоннически център в Манхатан е сред най-очакваните проекти, които ще бъдат завършени през 2022 | СНИМКИ

EN


Православният Храм на Свети Николай и Национален поклоннически център, който се намира на мястото на Световния търговски център е обявен за един от „9-те най-очаквани архитектурни проекта, които ще бъдат завършени през 2022 г.“ от списание Galerie.

Очаква се храмът да бъде завършена и открит през април 2022 г.

Православният Храм на Свети Николай е единственият храм, разрушен на 11 септември. Преустроен като национален храм, той е проектиран от световноизвестния архитект Сантяго Калатрава и се намира на върха на парка Либерти с изглед към Мемориалните басейни и Музея на 11 септември.

Когато бъде завършен, той ще приветства хората от всички религии и деноминации за възпоменание и съзерцание, като единствен символ на вярата в Световния търговски център.

Източник: goarch.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal