Начало » Новини » Светът » Епископът на Ниери Неофит: Руската Църква иска да види кръвопролития в Александрийската Църква

Епископът на Ниери Неофит: Руската Църква иска да види кръвопролития в Александрийската Църква

UA EL EN


На 15 януари 2022 Епископът на Ниери и Планината Кения Неофит от Александрийската Патриаршия отправи призив към своите клирици да не се присъединяват към разколническата Руска Екзархия в Африка. Той подчерта, че Московската Патриаршия иска да види кръвопролития в Александрийската Църква.

„Сигурен съм, че те искат да видят кръвопролития в нашите енории, защото наистина при нас ще избухнат вътрешни войни!“ – написа Неофит в изявлението си във Фейсбук.

Той призовава всички да бъдат обединени и да не позволяват Кения да бъде разделена.

„Служете на народа си, за което сте призвани, и нека благословията на Господа да пребъде върху вас. Който има уши, нека слуша. Бъдещето на нашата църква е светло. Трябва само известно търпение и молитвена подкрепа.“ – пише Епископът.

Той също така призовава, в този труден период всички да се молят за Александрийския Патриарх и за йерарсите от Светия и Свещен Синод на Патриаршията.

„Също така, да не забравяме да се молим за Руската Църква да преосмисли решението си, съответно и щетите, които ще нанесе на енориите в Африка“ – довършва Епископ Неофит.

Припомняме, че Памфилийският Архиепископ Даниил заяви, че действията на РПЦ срещу Александрийската Църква са „религиозен тероризъм“.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal