Начало » Новини » Светът » Депутати от Украйна посетиха Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

Депутати от Украйна посетиха Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

UAEL


Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх Вартоломей I следи отблизо събитията в Украйна и винаги се моли за мир, спокойствие и териториална цялост на Украйна.

Това каза Патриархът по време на среща с украински парламентаристи, съобщи във Facebook генералният консул на Украйна в Истанбул (Константинопол) г-н Роман Недилски.

„Всички трябва да сте обедининени под знамето на Украйна независимо от религиозните ви убеждения и политически предпочитания. Вашата страна е суверенна и независима. Винаги ще се моля за мир, спокойствие и териториална цялост на Украйна. Не се безспокойте, Бог е с вас“, заяви Патриарх Вартоломей.

Вселенският Патриарх заяви и своето удовлетворение за напредъка на

„По време на посещението си в Турция, депутатите от Украйна, които от парламентарната група за приятелство с Турция благодариха на Негово Всесветейшество за постоянната грижа и подкрепа за нашата държава“, се казва в писмо до генералния консул на Украйна в Истанбул.

От страна на депутатите говориха г-н Рустем Умеров и Роман Хришчук, които благодариха на Негово Всесветейшество за интереса и подкрепата на тяхната страната. Г-н Мустафа Джемилиев, който е депутат от квотата на татарите в Украйна и лидер на татарите по света се обърна с много топли думи към Патриарх Вартоломей като му благодари за всичко, което прави за Украйна.

Украинските народни представители от групата на Върховната Рада за междупарламентарни и приятелски отношения с Турция бяха на посещение в Турция в периода 12-13 януари. Програмата на посещението им обхващаше два града – Анкара и Истанбул.

На срещата присъстваха Високопреосвещеният Митрополит на Халкидона г-н Емануил, който многократно е посещавал Украйна, както и Генералният консул на Украйна в Града г-н Роман Недилски заедно с негови сътрудници, ни съобщава Пресслужбата на Вселенската Патриаршия.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal