Начало » Новини » Светът » Делегация на Александрийската Патриаршия посети Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

Делегация на Александрийската Патриаршия посети Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

EL – UA – ΕΝ 


На 23 януари 2022 г., в Патриаршеския Храм на Свети Георги във Фанар бе отслужена Божествена Литургия с хоростасия на Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей.

На богослужението присъствана членовете на официалната делегация на Александрийската Патриаршия – Високопреосвещените Митрополити на Камерун г-н Григорий, на Замбия г-н Йоан и Преосвещения Епископ на Толиара и Южен Мадагаскар г-н Продром и минаващият през Фанар Високопреосвещен Митрополит на Димитриада и Алмирос г-н Игнатий, Йерарх на Светейшата Еладска Църква, както и редица вярващи от Града и чужбина.

Предният ден на 22 януари в събота, Негово Всесветейшество при официалната делегация от Александрия, които предадоха писмото на Блаженейшия Папа и Патриарх на Александрия и цяла Африка г-н г-н Теодор II, във връзка с казуса по нахлуването на Московската Патриаршия в диоцеза на Александрийския Престол.

В следобедните часове на същия ден, Негово Всесветейшество, придружен от горепосочените архиереи и Архидякон г-н Паисиос посетиха Асоциацията на детските и младежките домашни работници, където разряза Светата Васильова пита и отправи отечески слова към членовете на Управителния съвет.

Източник: ec-patr.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal