Начало » Новини » Светът » Гърция: Задържаха свещеник за изнасилване на непълнолетно момиче

Гърция: Задържаха свещеник за изнасилване на непълнолетно момиче

EL


Вчера на 20 януари 2022 г. гръцката полиция задържа 39-годишен свещеник за изнасилване на непълнолетно момиче. Разследването е започнало преди това. Разследващият следовател с разрешението на компетентния прокурор е издал заповед за арестуването на свещеника от Архиепископията на Атина. Прокурорът от Първоинстанционния съд на Атина г-н Никос Стефанатос е повдигнал обвинение срещу задържания за изнасилване на непълнолетно лице, сексуални действия с непълнолетни, малтретиране на непълнолетни и порнографски материали В акта на обвинението се твърди, че обвиняемото лице е искало от непълнолетното момиче да му изпраща снимки с неприлично съдържание.

В обвинителния акт съгласно репортажа има шокиращи факти за извършваните от страна на свещеника непристойни действия в период от 2019 до май 2020 г., когато момичето е било на възраст съответсно на 14, 15 и 16 години.

Съгласно информацията, момичето още от миналия ноември момичето е признало всичко на своята леля относно контакта ѝ с обвиняемия свещеник. След като лелята разбрала за случулото веднага е уведомила компетентните власти, които предали случая на Отдела за закрила на малолетни и непълнолетни лица, а оттам и на прокурор Никос Стефанатос.

Днес клирикът беше изправен пред съда относно мярката му за задържане. Обвиняемият свещеник е поискал време за подготовка на своята защита. Той бе придружен в съда от своята дъщеря, която крещеше пред всички, че нейният баща е невинен.

Делото за изнасилване ще бъде разгледано във вторник на 25 януари.

Източник: kathimerini.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal