Начало » Новини » България » „ГЕРБ“: Борисов не затвори храмовете в ковид кризата, а в момента те са изправени пред риск от затваряне заради високите сметки за ток

„ГЕРБ“: Борисов не затвори храмовете в ковид кризата, а в момента те са изправени пред риск от затваряне заради високите сметки за ток


Автор: Дани Каназирева, депутат от ПП „ГЕРБ“

Редица храмове и манастири преминават към режим на тока, а други са пред затваряне

Улиците на много от българските градове вече тънат в мрак, но този мрак не трябва да допускаме да влезе и в храмовете.

Днес предложих, заедно с моите колеги, молитвените домове, храмовете и манастирите, независимо от вероизповеданието, да преминат на регулирания пазар на ток, за да се справят с кризата и високите цени. Това е една изключително важна тема, а политика в тази насока не трябва да се допуска. Оставам настрана, че вече месеци няма конкретни действия и решения за овладяване на ценовия шок и спрямо фирмите, и спрямо физическите лица, и спрямо болници, социални и детски заведения.

Храмовете не генерират печалба. Приходите им са само от даренията, които събират и са крайно недостатъчни, за да бъдат покрити тези високи сметки.

Правителството на Борисов не допусна в най-сериозната ковид криза да затворят храмовете, а сега сме изправени пред риска те да затворят, защото не могат да покрият сметките си за ток.

Силно се надявам управляващото мнозинство да разберат нашите доводи и да приемем това предложение.

Източник: facebook.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal