Начало » Новини » Светът » В Международния възпоменателен ден на Холокоста, Архиепископът на Австралия призова да се противопоставяме на всяка дискриминация и несправедливост

В Международния възпоменателен ден на Холокоста, Архиепископът на Австралия призова да се противопоставяме на всяка дискриминация и несправедливост

ENEL


На 27 януари 2022 – Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста – Архиепископът на Австралия Макарий призова да се противопоставяме на всяка дискриминация и несправедливост.

„Днес ние с уважение почитаме паметта на жертвите на най-големия геноцид, който човечеството познава. Почитаме паметта на шестте милиона евреи, които бяха избити от нацистите по организиран и систематичен начин.

Трябва да се изправим пред тази черна страница от историята; колкото и четенето ни да предизвиква отвращение и неприязън. По никакън начин не бива да пропускаме тази страница. В никакъв случай не трябва да забравяме събитията от Холокоста. В никакъв случай не бива да пренебрегваме по-дълбоките причини и мотиви за извършените ужасяващи престъпления.

Припомняме си факта, че като православни християни трябва да имаме безусловна любов към ближния и уважение към светостта на всяка човешка личност в основата на нашето съществуване.

В нашата вяра няма място за омраза към нашите ближни. Няма място за дискриминация въз основа на религия или произход. Няма място за зловещи и стереотипни възприятия, които насърчават антисемитизма.

„Няма разлика между иудеин и елин, защото един и същ е Господ на всички, богат за всички, които Го призовават“ – заявява Свети Апостол Павел в своето послание до римляните. Наш дълг е да вървим според думите на Апостола на езичниците и да се противопоставяме на всяка дискриминация и несправедливост; всеки акт, който противоречи на учението на Светото Евангелие.

Наш дълг е да поддържаме жива историческата си памет и да не оставяме отворена празнина, която да позволи на човечеството отново да преживее ужаси, подобни на тези от Холокоста.“ – гласи посланието на Негово Високопреосвещенство Архиепископ Макарий.

Източник: vema.com.au

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal