Начало » Новини » Светът » Бившият схиигумен Сергий Романов разказа как е гонил зли духове от тялото на Ленин в мавзолея

Бившият схиигумен Сергий Романов разказа как е гонил зли духове от тялото на Ленин в мавзолея


Бившият схиигумен Сергий Романов от Руската Църква разказа, че се е молил близо до тялото на съветския лидер Владимир Ленин в мавзолея.

Адвокатите на Романов разказаха пред журналисти историята.

„Свърши времето, в което трябваше да мълча за това. Бях поканен в мавзолея от високопоставени офицери, чиито имена не мога да назова. Всичко се случи в деня на Преображение Господне (19 август). Бяхме трима – аз, Схиигумен Митрофан и една монахиня от нашия монастир. Причината, както разбрах, беше желанието да се очисти това място и „странностите“, които уж се случваха там с тялото на Ленин. Преди това, отците от Троицко-Сергиевата Лавра предупредиха, че не всичко е спокойно в мавзолея.“

Според Романов, някои работници от мавзолея се чувствали зле, а тялото на Ленин уж показвало „признаци на живот“. Романов твърди, че се е молил близо до саркофага и внимателно го е поръсил със Светена Вода.

В коя година се е случило всичко, бившият руски духовник не казва.

Сергий Романов бе отлъчен от Православната Църква, осъден на 3,5 години затвор по различни членове от Наказателния кодекс на РФ: „Подбуждане към самоубийство или съдействие за самоубийство“, „Нарушение на правото на свобода на съвестта и вероизповеданието“, „Самоуправство“, а сега срещу него се води наказателно дело за екстремизъм.

В Свердловска област Сергий беше известен с извършването на екзорсизъм в Средноуралския женски Монастир.

Всички подробности, свързани с него, можете да прочетете тук.

Ако ви е любопитно защо в килията си Сергий държеше погребален ковчег (вижда се по-горе на снимката), отворете тук.

Източник: znak.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal