Бившият президент на Иран Махмуд Ахмадинежад посети Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

EL


На 14 януари 2022 г., по своя инициатива бившият президент на Ислямска Република Иран г-н Махмуд Ахмадинежад, управлявал страната 8 години, посети катедрата на Вселенската Патриаршия във Фанар.

Президентът се срещна с Вселенския Патриарх Вартоломей, с когото имаха сърдечен и ползотворен разговор. Патриарх Вартоломей напомни за неговите посещения в ислямските страни в контекста на междурелигиозния диалог. Също така, Негово Всесветейшество заяви, че е бил особено впечатлен в положителен план по време на официалното си посещение в Иран преди 20 години, по покана на тогавашния министър на културата.

От своя страна, президентът в своето слово акцентира върху важността от диалога между религиите и културите, както и на доброто му въздействие върху хармоничното съвместно съществуване на хората и народите.

В края на срещата, на която присъстваха съпрузите проф. Хюсеин и адвокат Кезбан Хатеми, г-н Ахмадинежад посети Патриаршеския Храм на Свети Георги, където с внимание изслуша разказа на Великия Сингел на Патриаршията г-н Яков относно историята на храма и съхраняваните в нея реликви и мощи.

Източник: ec-patr.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal