Начало » Новини » България » Архимандрит Никанор Мишков посети регионалния министър Гроздан Караджов | СНИМКИ

Архимандрит Никанор Мишков посети регионалния министър Гроздан Караджов | СНИМКИ


Министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Гроздан Караджов ни информира във Facebook страницата си за посещението на Игумена на Църкогорския Монастир Негово Високопреподобие Архимандрит Никанор Мишков и отец Константин Стойчев, които поставиха пред министъра въпроса изграждането на подходяща инфраструктура до монастири и паметници на културата, както в региона, така и в страната като цяло. Ето какво написа министър Гроздан Караджов:

Конкретни казуси с дългогодишна история за строителния контрол, кадастъра и за ВиК сектора поставиха гражданите във втората ми приемна от началото на годината. Обсъдихме и проблема с водопровода в с. Павелско, община Чепеларе и поех ангажимент да се провери възможността ВиК холдингът да финансира подобни местни проекти в сектора.

Хората имат и принципни въпроси и предложения за контрола по ремонтите и поддръжката на пътищата в страната, за отговорността на проектантите при строителството. Чух и много разумни предложения за промени в Закона за устройство на територията, които ще предам на работните групи, които подготвят измененията.

За мен беше интересно да се срещна и с Архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир и иконом Константин Стойчев, председател на църковното настоятелство на храм „Св. Георгри“ в Брезник.

Те поставиха проблема с нуждата да се изградят довеждащите пътища до манастири – паметници на културата, както в този регион, така и на други места в страната. Това са кратки отсечки от един до три километра, които обаче на практика липсват и това прави манастирите трудно достъпни. Поех ангажимент да намерим начин тези пътища да се направят – дали като бъдат актувани като част от републиканската мрежа, дали чрез фонда за регионално развитие – ще намеря решение.

Всички сигнали и въпроси, които хората ми поставят, предавам на компетентните експерти в МРРБ. И следя да получат отговор.

Приемният ми ден продължава всяка събота от 9 до 14 часа.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal