Начало » Новини » Светът » Архимандрит Нектариос Папазафиропулос е новият протосингел на Архиепископията на Америка

Архимандрит Нектариос Папазафиропулос е новият протосингел на Архиепископията на Америка

EL


Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор определи Високопреподобния Архимандрит Нектариос Папазафиропулос за нов протосингел на Архиепископията на Америка на мястото на Протопрезвитер Илияс Вилис, който е преместен и назначен за протосингел в Архиепископската Периферия Ню Йорк.

Архимандрит Нектариос Папазафиропулос до този момент бе йерейски предстоятел на енорията при Катедралния Храм на Свети Димитрий Солунски в Астория.

При посещението в Катедралата Архиепископ Елпидофор заяви, че Архимандрит Нектариос трябва да бъде ръкоположен за епископ. Новият протосингел ще има за помощник в Архиепископията неговия брат по плът отец Панайотис Папазафиропулос, който вече служи в администрацията на Протосингелията.

Досегашният Протосингел на Архиепископската Периферия Ню Йорк Протопрезвитер Андреас Витулкас е преместен и назначен за предстоятел на Свещения Храм и Национален поклоннически център Свети Николай Кота Нула в Манхатан, Ню Йорк.

Важно е да се отбележи, че за първи път се определя протосингел за непосредствената Архиепископска Периферия Ню Йорк. Също така, отец Илияс Вилис ще продължи да бъде предстоятел и на енорията Рай.

Източник: ekirikas.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal