Начало » Новини » Светът » Архиепископът на Америка Елпидофор: Всеки живот е достоен за нашата молитва и защита

Архиепископът на Америка Елпидофор: Всеки живот е достоен за нашата молитва и защита

ELΕΝ


Днес ние сме солидарни с нашите братя епископи от Конференцията на католическите епископи на Съединените щати и Асамблеята на каноничните православни епископи на Съединените американски щати.

Ние утвърждаваме дара и светостта на живота – целия живот, роден и нероден. Като християни ние изповядваме, че всяко човешко същество е създадено по образ и подобие на Божии. Всеки живот е достоен за нашата молитва и защита, независимо дали е в утробата, или в света. Всички ние сме отговорни за благосъстоянието на децата. Ние сме техни „пазители“ и не можем да бягаме от нашата отговорност за тяхното благосъстояние.

В същото време ние също така потвърждаваме нашето уважение за автономията (еманципацията – Бел. прев.) на жените. Те са тези, които раждат живот в света. Чрез своето въплъщение нашият Господ, Бог и Спасител Иисус Христос прие човешката природа чрез Своето зачатието в утробата на Дева Мария. Тя свободно избра да Го доведе на света и Бог уважи нейната свобода. Ние можем и трябва да защитим доводите за живота, както за родените, така и за неродените, чрез нашия собствен пример на безусловна любов.

Ние маршируваме не за принуда.

Ние маршируваме със състрадание, с емпатия, с любов.

И с протегнати ръце да прегърнем всички.

Нека се помолим на Господа. Господ е милостив.

Господи, Ти ни даде възможността да отправим тези общи молитви в унисон като Си обещал, че когато двама или трима се съберат в Твоето име, Ти също си там. Изпълни сега, Господи, заченат в утробата на Дева Мария със силата на Твоя Всесвят Дух, просбите на Твоите служители. Помни, Господи, присъстващите тук и тези, които отсъстват по добра причина. Смили се над тях и над нас според множеството на Твоята милост. Помни, Боже, всички, които не можем да почетем поради забрава или поради тяхното множество, тъй като Ти знаеш името и възрастта на всеки, още от утробата на майка им. Защото Ти, Господи, си помощник на безпомощните, надежда на безнадеждните, спасител на страдащите, пристан на пътуващите и лекар на болните, покровител на безгласните. Бъди всичко за всички, Ти, Който познаваш всички хора, техните искания, техните домакинства и техните нужди. Защото Ти си Дарителят на Живота, извеждащ всеки човек от небитието в битието, запечатвайки всеки човек с любов и святост. Да дойдем в светлината на Твоята истина и да Те прославим, Животворителя, заедно с Твоя Отец и Твоя Всесвят и Животворящ Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.

Източник: goarch.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal