Начало » Новини » Светът » Александрийският Патриарх благодари на Киевския Митрополит за подкрепата след терористичните действия на Руската Църква

Александрийският Патриарх благодари на Киевския Митрополит за подкрепата след терористичните действия на Руската Църква

UA


Александрийският Патриарх Теодор благодари на Киевския Митрополит Епифаний за писмото на подкрепа, което Епифаний изпрати относно терористичните действия на Руската Църква, която нахлу в диоцеза на Александрийската Църква.

„В това приятелско писмо бихме искали да изразим нашата дълбока благодарност за писмото на подкрепа, което ни изпратихте след антиканоничната инвазия от страна на Руската Църква в диоцеза на Древната Александрийска Патриаршия. Трябва да се борим с всички сили, за да запазим каноничните привилегии на Светия Престол на Свети Апостол Марко, предадени преди много векове от Богоносните Отци. Този щедър израз на подкрепа към Александрийската Патриаршия от Ваша страна ще бъде запечатан завинаги с благодарност в паметта на нашите сърца като доказателство за Вашата благородна и братска любов, но също и за Вашата преданост и почит към Патриаршията и нейния Предстоятел.“ – се казва в писмото-отговор на Патриарх Теодор към Митрополит Епифаний от 21 януари 2022.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal