Начало » Other languages » Ἑλληνικά » Ι.Μ. Σουηδίας: Έως πενήντα άτομα θα επιτρέπονται στους ναούς | ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ι.Μ. Σουηδίας: Έως πενήντα άτομα θα επιτρέπονται στους ναούς | ΕΓΚΥΚΛΙΟ

EN


Εγκύκλιο εξέδωσε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας με την οποία προτρέπει κλήρο και λαό να τηρήσουν πιστά τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Σουηδία.

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας αναφέρει “Η τοπική μας Εκκλησία, από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι και τώρα, τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας”.

Και συνεχίζει “για το λόγο αυτό, θα πρέπει, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και τα μέλη των εκκλησιαστικών σας συμβουλίων και οι εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και των ενοριών της, να εφαρμόζετε με απόλυτη ακρίβεια και προσοχή, όσα επισημαίνονται”.

Παρατίθεται η σχετική Εγκύκλιος:

Οδηγίες προς τον Ι. Κλήρο και το Ποίμνιο της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας

Στοκχόλμη, 11 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί και Πατέρες,

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να υφίσταται και με τις νέες μεταλλάξεις να ταλαιπωρεί και να ανατρέπει τα ως τώρα δεδομένα της καθημερινότητας, επικοινωνώ μαζί σας, με αφορμή την έκδοση νέων οδηγιών από τη Σουηδική Πολιτεία, που ισχύουν από 12 Ιανουαρίου 2022.

Η τοπική μας Εκκλησία, από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι και τώρα, τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και τα μέλη των εκκλησιαστικών σας συμβουλίων και οι εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και των ενοριών της, να εφαρμόζετε με απόλυτη ακρίβεια και προσοχή, όσα επισημαίνονται παρακάτω, που αφορούν τις ενορίες μας στη Σουηδία.

Οι Κληρικοί που υπηρετούν ενορίες μας σε άλλες Σκανδιναυϊκές χώρες, παρακαλώ, να τηρήσετε τα κατά τόπους εν ισχύι πολιτειακά υγειονομικά μέτρα.

  • Σύμφωνα με την παρούσα πολιτειακή νομοθεσία, εντός του ναού δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα των πενήντα (50) προσώπων με απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους, στα οποία περιλαμβάνονται οι Κληρικοί, οι ιεροψάλτες, οι επίτροποι, οι εθελοντές και οι πιστοί (στον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και τα ανήλικα παιδιά).
  • Σεβόμενοι τη σχετική πολιτειακή σύσταση, οι Κληρικοί, τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, οι εθελοντές και οι πιστοί, καλό θα είναι κατά την είσοδο και παραμονή τους εντός του ναού να φέρουν μάσκα προστασίας προσώπου, ώστε να προστατεύουμε «ἑαυτούς καί ἀλλήλους».
  • Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ή άλλης ακολουθίας, οι επίτροποι, οι εθελοντές και οι Κληρικοί θα πρέπει να επαληθεύετε ότι δεν ξεπερνάτε όλοι συνολικά εντός του ναού τον αριθμό των πενήντα (50) προσώπων, σε αντίθετη περίπτωση, θα φροντίζετε για την τήρηση του μέτρου αυτού, γιατί η άγνοια ή μη εφαρμογή του επιφέρει τα εξής μέτρα: α) χρηματικό πρόστιμο, β) προσωποκράτηση του Ιερέως και γ) κλείσιμο του ναού επ’ αόριστον, μέχρι την άρση ισχύος των περιοριστικών αυτών μέτρων, που συνεπάγεται και διασυρμό της τοπικής μας Εκκλησίας. Για όλους τους ανωτέρω λόγους, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και τυπικοί.
  • Το ίδιο καθεστώς, ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων και τα μέτρα προστασίας, ισχύει μέχρι νεωτέρας και για τα Ιερά Μυστήρια.
  • Σας προτρέπω, για την πιστή τήρηση όσων αναφέρονται στην παρούσα εγκύκλιο, να συνεννοηθείτε εγκαίρως με τα μέλη των εκκλησιαστικών σας συμβουλίων και τους εθελοντές, για να τους ενημερώσετε, αλλά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων με τους πιστούς.
  • Σας συμβουλεύω, να ανακοινώσετε την παρούσα επισκοπική εγκύκλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ενορίας σας.
  • Σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στην εκπλήρωση των ιερατικών σας καθηκόντων και κατά το νέο έτος, σε σάς, τις οικογένειές σας και στο ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στη Σκανδιναυΐα.

Κατωτέρω παρατίθεται ο σύνδεσμος, όπου δημοσιεύονται τα νέα ισχύοντα μέτρα:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/fler-atgarder…/

Προσευχητικώς και αδελφοποθήτως

+ Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal