106-годишната баба Антула се моли за целия свят всяка сутрин

EN


Запознайте се с баба Анти. На 106 години тя се моли за целия свят всяка сутрин срещу прозореца си, гледайки небето и планината пред себе си в Арта, Гърция.

Анти Икономиди Кацули е родена през 1915 в село Катарактис, Арта. Тя е била фермер. Майка е на 3 деца. Никога не е напускала селото си и години наред всяка сутрин тя застава срещу прозореца си и се моли за целия свят. Нейният внук Димитрис Кацулис разказа за това пред ant1.com:

„Моята баба Анти е духовен фар за мен. Всяка сутрин тя се моли за целия свят, за семейството си, внуците и правнуците си. Също така, тя много обича Кипър. Това, което най-много ме вълнува, е силата, която тя има на 106-годишна възраст да продължава да прави това без усилия, но с голяма отдаденост и радост! Тя е почувствала Самия Бог в сърцето си… Това ми показва, че пламъкът в душата не може да бъде угасен от суетата на този свят. Показва ми, че всичко е възможно, когато има любов и преданост! И както тя казва: „Дете мое, трябва да предпочиташ посредствен живот, без арогантност, да обичаш много и да се уважаваш.“ Това е нашата Антула, моята баба, бабата на всички нас.“

Нейният внук Димитрис Кацулис е талантлив и известен цигулар в Гърция. Димитрис е свирил заедно с много известни музиканти и се е появявал в различни гръцки телевизионни музикални програми в цяла Гърция. Неговата баба Анти се превърна в масова звезда.

Да живееш хиляда години, бабо!

Източник: greekgateway.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal