Църквата на Крит изпрати до Вселенската Патриаршия своите предложения за нов Архиепископ | VIDEO

EL


Приключи историческото заседание на Свещения Епархийски Синод на Църквата на Крит за попълване на списъка с тримата митрополити кандитати за нов Архиепископ на Критската Църква.

В списъка са избрани Високопреосвещените Митрополити на Ретимно и Авлопотамос г-н Евгений, който получи 7 гласа, на Кисамос и Селино г-н Амфилохий, който получи 7 гласа, и на Петра и Херсонисос г-н Герасим, който получи 5 гласа.

За списъка са уведомени съответно Вселенската Патриаршия и правителството на Гърция, съгласно закона.

Списъкът с тримата архиереи ще бъде поставен за разглеждане в Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия, който ще заседава на 11-13 януари 2022, под председателството на Вселенския Патриарх, където ще бъде взето решение кой ще бъде новият Архиепископ на Крит.

Прави впечатление, че в тройката не влиза Митрополитът на Аркалохори, Кастели и Вианос Андрей, който доскоро се смяташе за фаворит в тази историческа процедура.

Днешното заседание на Свещения Епархийски Синод бе председателствано от Високопреосвещения Митрополит на Ламби, Сивритос и Сфакия Ириней, наместник на Свещената Архиепископия на Крит.

Το τριπρόσωπο για την Εκλογή του νέου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης

Posted by Cretalive.gr on Tuesday, December 28, 2021

Източник: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal