Начало » Новини » Светът » Хоростасия на Вселенския Патриарх в Храма Свети Стефан на Православната българоговоряща общност в Константинопол | VIDEO & СНИМКИ

Хоростасия на Вселенския Патриарх в Храма Свети Стефан на Православната българоговоряща общност в Константинопол | VIDEO & СНИМКИ

EL


На 5 декември 2021, в Храма Свети Стефан на Православната българоговоряща общност в Константинопол, беше отслужена Божествена Литургия с хоростасия на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей. Поводът е обновление на Светата Трапеза и на Свещения Олтар, както и благоукрасяване на храма с нови проскинитарии и свещени предмети.

Божествената Литургия беше отслужена от Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Харалампий Ничев, който обгрижва Православната българоговоряща общност в Константинопол.

На Литургията се черкуваха генералният консул на България в Града г-н Васил Вълчев, председателят на общността г-н Васил Лязе, поклонници от България и множество вярващи от българоговорящата общност.

Вселенският Патриарх отправи обръщение от името на Майката Църква към своите духовни чеда в Града. Вижте пълното обръщение на Патриарх Вартоломей.

Завършвайки словото си, Патриарх Вартоломей поздрави Свещеническия Предстоятел на общността Архимандрит Харалампий Ничев, и изрази своята благодарност към председателя на общността Васил Лязе и неговите сътрудници, както и към дарителите за обновлението на Светата Трапеза и останалата част от Свещения Олтар.

От своя страна, Архимандрит Харалампий Ничев отправи обръщение към Вселенския Патриарх по случай обновлението на храма, което пък е в чест на 30-годишнината от възкачването на Вартоломей на Вселенския Патриаршески Престол. Харалампий също изрази своята благодарност към дарителите. Вижте пълното обръщение на Архимандрит Харалампий.

Posted by Ecumenical Patriarchate on Saturday, December 4, 2021

Източник: fosfanariou.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal