Старозагорският Митрополит Киприан си постави трета бустерна доза от ваксината срещу COVID-19


Човек има свободна воля. Имайки такава, той сам трябва да прецени дали да се ваксинира. Това отговори Митрополит Киприан на въпрос на „Дивидент Медиа“ каква е позицията на църквата по отношение на ваксинирането срещу COVID-19.

„Бог ни създаде по свой образ и подобие. Всяко нещо, което е задължително в този живот е омразно. Всяко нещо, което е твърде свободно води до свободия. Трябва да намерим баланса в себе си и да търсим това, с което можем да помогнем на ближния си“, допълни старозагорският митрополит.

Той сподели, че вече си е поставил бустерна доза ваксина, тъй като осъзнава каква е отговорността, която носи към свещенослужителите в църквата.

Ние може само да насърчим хората да мислят, да преценят своята воля, да намерят истината в своя семеен кръг, да осъзнаят колко е важно да запазят живота на близките си хора, каза в навечерието на Коледа Митрополит Киприан.

Той допълни, че 2020г е била година на изпитание, болка, но и на привързаност на хората един към друг.

За разлика от нея, 2021 г беше година на надеждата, че ще успеем да променим болката. Хората се успокоиха, няма я вече тази обърканост у тях, имат нова възможност. Всички знаем каква е истината – рано или късно ще трябва да се ваксинираме. Дали това ще стане по собствено желание или ще ни задължат е въпрос на време. Човек е толкова предвидлив в своето виждане, колкото може да погледне извън своето прозрение, каза още Митрополит Киприан.

Днес, на Игнажден той проведе традиционната си среща с журналисти, на която направи отчет на свършената работа в Старозагорска епархия през изминаващата 2021 г.

Източник: divident.eu

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal