Начало » Новини » България » Среща на Главния мюфтия Мустафа Хаджи с Апостолическия нунций в България Монсеньор Анселмо Пекорари | СНИМКИ

Среща на Главния мюфтия Мустафа Хаджи с Апостолическия нунций в България Монсеньор Анселмо Пекорари | СНИМКИ


Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна с апостолическия нунций на Ватикана в България Н. В. Пр. монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари. Поводът за визитата беше предстоящото отпътуване на посланика от нашата страна след приключването на мандата му. 

Апостолическият нунций благодари на д-р Мустафа Хаджи за топлия прием от страна на Мюсюлманското изповедание.

Н. В. Пр. монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари подчерта, че Мисията на Ватикана у нас цени високо участието на главния мюфтия в общата молитва при посещението на папа Франциск в България. 

Главният мюфтия благодари на апостолическия нунций за доброто сътрудничество и конструктивния диалог между двете институции. Д-р Мустафа Хаджи отбеляза, че мюсюлманската и католическата общност в България са свързани и заради страданията, на които са били подложени от тоталитарния режим – репресиите от страна на бившата Държавна сигурност са били еднакви и към мюсюлманите, и към католиците.

Главният мюфтия пожела успехи Н. В. Пр. монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари и изрази надежда, че духът на диалога ще бъде запазен и при неговия наследник на поста.

Източник: grandmufti.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal